Doorslaan, laats zei iemand tegen mij, we moeten niet doorslaan in voeding.

Ik zei doorslaan, dus jij vind wat er in de supermarkt te koop is normaal en als we naar het oude terug keren, alles vers wat de oermens en je voorouders aten nu doorslaan?

Toch gek heh, dat we hier nu anders tegenover staan en nu als vreemd wordt beschouwd of doorslaan, gewoonweg omdat we er te ver van af zijn verdwaald en wat in de supermarkt, mc Donald en al die andere fastfood ketens als normaal zijn gaan beschouwen, dat terwijl ze ons ziek maken.

Maar ach hoor je dan, anders kan je niks meer eten. Kan me voorstellen, want we worden doodgegooid en verward gemaakt met vanalles en nog wat. Heel simpel foefje, "hoe verder van de natuur, hoe meer bewerkt, hoe slechter voor jou", easy toch.

We zijn er zo ver van afgedwaald, dat we het juist gek vinden dat groene eten, zuiver vlees etc. we sporten ook eigenlijk niet normaal meer, "hardlopers zijn doodlopers, zo luid het spreekwoord, toch zit er een kern van waarheid in, waarom? Omdat hardlopen vluchten is, ons lichaam genetisch gezien identiek is aan dat van een oermens, en het toen functioneel was om na een situatie van gevaar extra energie te reserveren voor een volgende situatie van gevaar, slaan we vet op na het doen van een cardiotraining. Ralf Moorman van hormoonfactor leg u dit haarfijn uit , in waarom voeding en bewegen niet alleen genoeg zijn.

Dan leven we tegenwoordig in een omgekeerde pyramide, dit komt met name door onze voedingscentrum, die onder de vlag van de overheid en unilever voert. Want weet je,dat teveel 

Ontstekingen komen veelal ook voor door bijv teveel aan omega 6 (plantaardige), je hebt ze nodig, maar als je dan te weinig omega 3 neemt, wordt de omega 6 niet geblust en blijven er brand haarden achter in je lichaam, die ontstekingen geven, o.a reuma, atrose etc. Richard de Leth van Oersterk kan je hier meer over vertellen, in waarom roomboter  op je broodje gezonder is dan je broodje zelf.

Dan hebben we ook nog onze hormonen, die door verkeerde voeding en bewegen, stress, de pil etc uit balans raken, met veel klachten. Wat zijn de gevolgen? Wat kan je hier aan doen? Doe de hormoon test  . Ralph Moerman verteld zelf in een video over "het zijn je hormonen"
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK