#Amber Albarda wees mij de weg in 2010 door haar boek #EET JEZELF MOOI, SLANK & GELUKKIG. Ze wees mij er weer op hoe dichter bij de natuur je je voeding nuttigen des te beter voer je OERlichaam. Het heeft mij in de loop der jaren veel kennis ervaring in voeding opgeleverd tot op de dag van vandaag. Amber heeft mij weer terug gebracht naar de #basic die voor iedereen van belang is.

Door deze leefwijze toe te passen, ben ik ook in een jaar 20 kilo kwijt geraakt. Maar toen kwam het, de overgang van een vrouw……….de verslapping in je #voedingspatroon, hoe goed ik het ook weet, weet wat je eet, maar het weer toepassen en een thuisfront die wat de boer niet ken niet eet……..wordt het al gauw lastig heel lastig. Door mijn overgang kwam ik ook weer langzaam aan, gelukkig heb ik mijn snoepgedrag niet opgepakt zoals voor 2010, dat scheelt een stuk, maar dat aankomen zinder mij niet.

Dit moet anders op de site van #natuur diëtiste Nederland kwam ik uit bij Nederland Slank,  Metabolic balance het programma sprak mij aan. Waarom niet aankloppen bij Amber zal je misschien denken? Nou de #bloedanalyse sprak mij aan bij Nederland Slank. Ook hun aanpak sprak mij groottes deels aan, wat ik ook o.a. herkende vanuit Amber. Alleen de prijs sprak mij zeker niet aan en hield mij nog even tegen. Maar nadat ik weer op de weegschaal stond na enkele weken en er weer een kilo bij was, dacht ik, nu is het genoeg! Stok achter de deur is nu nodig! Nou meer balk achter de deur in deze gezien de prijs.

Dus aangemeld, persoonlijk #voedingsplan gekregen na het #bloedprikken. Maar dan kom je er achter hoe lastig dit is om dit weer in je dagelijks patroon te krijgen, hoe een kudde dier een mens is. Als een vreemde eend waande ik mij in de winkel met mijn boodschappen lijstje. Ook om deze leefstijl weer in je dagelijks ritme te krijgen en er een patroon in vinden is een hele uitdaging, zeker leuk en de moeite waard. Ben nog pril bezig sinds 4 mei 2017, maar fase 1, 2 dagen #detox kuur, bracht mij gewicht al naar beneden Joepie!

Opmerking; zij hebben de regel 35 ml #water drinken per lichaamsgewicht, stel je weegt 90 kilo, dan zou men dus 3,15 liter per dag moeten drinken. Hier gaf ik tegengas bij, trap hier dan ook niet in, wat zij ook voor spiegelen. Als u te veel water (in korte tijd) drinkt, dan kunnen uw nieren het niet meer bijhouden. Wat zijn de gevolgen van te veel water drinken lees je hier en hier. Echter water drinken is wel belangrijk voor ons lichaam, maar niet om af te moeten vallen, houd dit wel gescheiden van elkaar. 

Ook het drinken en eten van soja producten stond op mijn lijstje, zou ik laten waarom? Veel mensen weten niet de gevolgen van Soja producten. Vele sojaproducten is van genetisch gemanipuleerde (ongefermenteerde) soja gemaakt dus niet zo best voor je gezondheid, plus dat het onze natuur ernstig schaad. Er worden enorme hoeveelheden oerbossen gekapt om aan de vraag naar soja te kunnen voldoen. Dit is niet alleen voor menselijke consumptie, ook voor dierlijke. Wat houd genetisch gemanupuleerde soja in? klik hier.  Als je kiest voor een sojaproduct, kies dan voor gefermenteerde sojaproducten zoals tempé, sojasaus of miso. Gefermenteerde sojaproducten zijn voorverteerd door bacteriën en daardoor beter voor onze darmen.

6 juli 2017; ik zit weer goed in mijn leefwijze, nu nog op gewicht blijven door te zorgen dat de macht der gewoonte er niet weer insluipt. Want dat is de grootste vuilkuil van de mens. Echter bloed kruip waar het niet gaan kan, heb ik de boeken van Amber Albarda er weer bij gepakt, heb nu zelfs haar kookboek gekocht wat bij "Eet jezelf mooi slang en gelukkig" hoort. #Nederland #Slank heeft mij geholpen weer op de rails te krijgen. Deze leefwijze bracht mij nieuwe inzichten, maar ik liep ook tegen zaken aan waar ik mij niet in kon vinden en waar ik niet achter kon gaan staan, zoals soja producten en het (te) veel water drinken. Mensen die niet veel kennis over voeding hebben opgedaan en het klakkeloos overnemen, tja... Kennis is macht, maar deze moet je wel bijhouden en in duiken, niet alles voor lief nemen. Ook vind ik het te duur 899 euro, in mijn geval 950 omdat mijn bloed prikken alleen thuis kon. Ik vindt het, het geld niet waard! Ondanks dat je wat vergoed krijgt (mits aanvullend verzekerd), omdat het onder alternatieve behandeling valt, maar dan nog, dat weegt nog niet op in de prijs en wat je  ervoor krijgt.

Raakt het jou in je beurs, dan raad ik mensen toch aan om kennis te maken met de leefwijze van Amber Albarda prive consult, Oersterk van Drs. Richard de Leth, Ralph Moorman , van hormoon factor. Gerda van Dijk van prima balans   Zij geven ook een goed en duidelijk beeld over onze moderne "foute" leefwijze, pas toe wat tot je aanspreek, net als ik maakt er een eclectische (kernmerk uit verschillende, stromingen, stijlen, smaken) leefwijze van. Van Prima Balans weet ik dat ze echt tot de kern van de oorzaak komen en zo je voedinsplan en leefwijze kunnen doorbreken wat zijn jou klachten klik hier

25 september 2017. 19 kilo kwijt, joepie. Ik vind het nog steeds teveel geld, voor wat men er voor krijgt bij  #Nederlandslank, maar het resultaat is er wel, voor 80% kom dit door je eigen inzet, ondanks de persoonlijke begeleiding, die ik persoonlijk matig vind. Maar toch heeft het mij ook nieuwe inzichten gebracht. Ik voel mij zeker vitaler en merkt dat mijn lichaam meer en meer in balans komt, de hormonen is nog wel een dingetje, vooral mijn schildklier hormoon, het overige is aardig in balans. Ben zeker trots op het resultaat, nu de kunst deze eet leefwijzer, want dat is het, het is geen dieet, toe te blijven passen. Het heeft mij wel weer op de rails gezet,  ondanks mijn eigen kennis ervaring die ik over natuurlijke voeding "vanuit je #oerkracht eten" tot me had genomen, was ik toch weer in de moderne gemakzucht beland. Nu ik weer de kunsten van de kracht van de natuur tot mij heb genomen, zit het weer in mijn systeem en denk ik, "joh hoezo veel werk dat eten klaar maken?" En als je je fit en vitaal voelt, zie je nergens tegen op om een heerlijke maaltijd te maken, ochtend, middag of avond, draai mijn hand er niet meer voor om. Kijk dat doe dus goede voeding met je zoals Hippocrates zei, "laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". 

Jolanda

Ook te volgen op

25 september © Webklik.nl 2017

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK