Zwakke maagwerking kan duiden op behoefte van drinken na het eten, boeren, winderigheid en een opgeblazen gevoel (hoewel dit ook kan komen door een verstoorde darmflora). Begin in dit geval met de heropbouw van je maag. Drink iedere dag (bv op de nuchtere maag) gemaakte of in ieder geval vers bereide groentesappen en leng ze aan met water. Verdun je sap vervolgens steeds minder met water totdat je maag sterk genoeg is om alles weer te verteren. Het voedingsstoffengehalte van groenten en fruit is enorm en onze capaciteit om deze op te nemen is essentieel voor een goede gezondheid of een heel snel herstel. Hoe moeilijk je het hebt, zeker als je ziek bent, des te belangrijker is het om de wetten van je maag in acht te nemen.

Aloë Vera werkt als een natuurlijk laxeermiddel en is tegelijkertijd helend voor je maag en spijsverteringsstelsel. Giet dagelijks een beetje door je groentesap of drink het direct voor de maaltijd.

Verklein je maag, je maag zou normaal gesproken de grootte van een gesloten volwassen vuist moeten zijn. Helaas hebben onze moderne eetgewoonten er voor gezorgd dat veel mensen met een aanzienlijke grotere maag rondlopen, zeg maar maatje XL. Je maag is echter een bijzonder rekbaar orgaan. Wanneer de maag gaat uitzetten, krijgen de hersenen een seintje dat we vol zitten, de 2de zenuwbaan geeft informatie door over de hoeveelheid voedingsstoffen. Hoe meer voedingsstoffen hoe eerder je vol zit.  

Wit brood bv kun je wel blijven eten, het bevat nauwelijks nog voedingsstoffen door een rigoureus bewerkingsproces.  Je maag zet uiteindelijk wel uit, maar door het gebrek aan voedingsstoffen, eet je veel en veel meer dan nodig is.


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK