Fruit, waarom is daar toch altijd gedoe over? Ook omdat we te ver van de natuur zijn gaan afstaan en dat terwijl de natuur het zo keurig voor ons heeft opgelost. Fruitsuiker, oftewel fruit, is ook een voorbeeld van simpele koolhydraat, maar dankzij de hoeveelheid vezels in een stuk fruit worden deze suikers in je lichaam voldoende afgeremt. Fruit is vrijwel de enige gezonde koolhydraat in de simpele suiker categorie. Dwz een sinaasappel zo eten is beter dan geperst waar dat vruchtvlees uit is, maar nog altijd gezonder dan cola. Een appel eten met schil is gezonder dan zonder schil, bij een appel merkt je dan idd snel dat het een simpele koolydraat is met veel suiker, je zult sneller honger krijgen, zeker zonder schil, maar nog altijd gezonder dan een appeltaart. Zo ziet u maar, de natuur weet het evenwicht. Haal koolhydraten dus voornamelijk uit, groente, fruit en hele granen en je zult zien dat je lichaam onmiddellijk in de houding springt. Maar ook hier, te veel, dan wordt gezond al snel ongezond

Richard de Leth van Oersterk kan je het een en ander hierover haarfijn uitleggen, Hoeveel fruit kun je het beste per dag eten

Goed om te weten, Hoewel fruit in een maaltijd op zich niet zo’n heel slecht idee is, omdat vitamine C in fruit helpt het ijzer in bv. je vlees beter op te nemen, doe je er toch beter aan fruit niet tijdens of direct na de maaltijd te nuttigen. Ons lichaam is van oorsprong ontworpen om rauwe groente en fruit te eten en verteert deze heel efficiënt. Fruit doet doorgaans slechts 20 minuten over om verteerd te worden, terwijl vlees het andere uiterste is en er soms wel 4 uur voor nodig heeft. Je maakt het je lichaam daarom een stuk makkelijker als je die twee gescheiden houdt. Als je voor of na je sinaasappel een flinke biefstuk hebt gegeten, duurt het wel even voordat je maag zich opent. Al die eiwitten hebben lange tijd nodig om te verteren. En al die tijd ligt jouw sinasappel ernaast te fermenteren. Fruit gescheiden houden ( minimaal anderhalf tot twee uur na een maaltijd) van vlees is dus een heel zinnige gedachte. Appels zijn overigs de uitzondering op de regel omdat ze niet onmiddellijk fermenteren. Een in stukken gesneden appel door je yoghurt of havermout is dus geen enkel probleem.

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK