Alle lichaamcellen en weefsels, met name spierweefsel bestaan grotendeels uit eiwitten. Het ene eiwit is echter het andere niet. Het is daarom belangrijk om op goede eiwitten te letten. Ze zijn er in 2 varianten, dierlijke en plantaardige, beiden zijn opgebouwd uit essentiële en niet essentiële aminozuren.

Niet essentiële wil niet zeggen dat ze niet belangrijk zijn, maar hoeven niet uit voedsel gehaald te worden omdat het lichaam ze zelf aanmaakt. De eiwitten die ons de beste kwaliteit bieden, komen van eieren, quinoa, soja, biologisch vlees, vis, spirulina.

Kies wel altijd goede kwaliteit eiwitten en let vervolgens op hoe je je daarna voelt. Als je nog steeds honger, of gedurende dag eetbuien hebt, is dit een teken dat je misschien meer eiwitten moet eten. Vergeet niet dat de meeste Natuurlijke voedingsmiddelen eiwitten bevatten (zelfs groente en granen) en je dus eerder teveel dan te weinig binnen krijgt.

Experimenteer en ontdekt zelf jouw ideale hoeveelheid. Om niet vroegtijdig oud te worden is de aanmaak van nieuwe, gezonde cellen en dus het eten van alle essentiële aminozuren, oftewel complete eiwitten, wel zo belangrijk.


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK