Dit is geen Sonja Bakker verhaal. Of het eiwitdieet van dokter Frank op SBS 6. Dit is een leefwijze verhaal. Lieve mensen, in de westerse wereld zijn we maar ver verwijderd geraakt van moeder natuur. Mensen kunnen hun oude, vertrouwde gewoontes niet meer doorvoeren. Er is geen enkel noodzaak meer om zelfvoorzienend te zijn. We zijn van oer naar oervet gegaan. Hoe komt dit nu?

Veel oude wijsheid over voeding en effect op ons lichaam is verloren gegaan. #Hippocrates zei niets voor niets " laat goede voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"

Veel #diëtisten leren de weg van het regulieren, niet de meest natuurlijke weg. Al hoor ik meer geluiden terugkeren over ons oerlichaam, langzaam gaat de reguliere toch meer terug naar de wetten van de natuur, dat deze toch veelal samenhangt met ons lichaam, zeker wat eten betreft. Als je slim weet hoe je moet eten, hoef je nooit meer te diëten! Kun jij zelfs je #genen te slim af zijn.

Dat moeder natuur ons veel te bieden heeft, zijn we allang vergeten door de massa consumptie en marktwerking die de overhand heeft. Wij weten het allang niet meer, het wordt ons ook niet meer geleerd, dus verleerd en vergeten dat;  moeder natuur ervoor zorgt, dat je ook gezond, fit, energie, mooi en slank blijft, zonder maar een enkel (vermagerings) dieet te hoeven volgen. Via een ingenieus doordacht systeem heeft moeder natuur uitgedokterd hoe ze ons mensen in de best mogelijke conditie kan houden. Het zit allemaal in de natuurlijke onbewerkte voedsel producten.

En al die vermageringsdiëten die ons worden aangeboden, ze missen allen iets, maar 1 ding is zeker, stop je en ga je weer over op je gewone eet patroon, kom je aan en met rente!  Wist jij dat, elk (vermagerings) dieet, cruciaal is en een afbraak van je lichaam is? Vaak wordt men beperkt in het eten. Kortom een dieet is nooit compleet.

Waarom? Omdat het vaak een van de essentieel 4 voedselgroepen mist die het lichaam nodig heeft; Water, Eiwit, Complexe Koolhydraten en onverzadigde vetten.

Mijn ogen werden geopend toen ik het boek van Amber Albarda “Eet jezelf mooi, slank & gelukkig” onder mijn neus kreeg in 2010. Raakte ik bewust over mijn eetpatroon en de wetten van mijn lichaam die samenhangt met de natuur. Ik heb alleen mijn eetpatroon gewijzigd en aangepast, zoals Amber het beschrijf in haar boek, dus een leefwijze geen #DIEET. Na 5 dagen merkte ik dat mijn buik, minder opgezet was (niet meer zo’n aanzien van een ondervoedings buikje), zelfs zonder actief sporten.  Echter, bewegen is wel belangrijk, maar dat hoeft echt niet in een sportschool.  Ook had ik minder last van mijn maag, (ik heb reflux ziekte), mijn darmen werden ook rustiger. Ik raakte enthousiast en dacht hoe meer mensen dit lezen, hoe bewuste we misschien weer gaan worden over ons eetgedrag/gewoonte, hoe gezond, fit en slank we weer worden door enkel je naar de natuur te richten en dat zonder een enkel vermageringsdieet.

Wekt dit uw belangstelling en wilt u open staan voor de spelregels van uw lichaam en spijsverteringsstelsel? Lees dan de waardevolle samengevatte informatie op deze website waar ik enkele tips en materie verzamelt heb uit het boek van #Amber Albarda. Maar ook Drs #Richard de Leth van #Oersterk en #Ralph Moorman van de #Hormoonfactory hebben mijn ogen geopend. Raak je na het lezen van deze website net zo gemotiveerd als ik. Dan raad ik je aan het boek van Amber zelf te gaan lezen. Wat op de website staat is echter maar een tipje van de sluier.

Ik wil je niet overtuigen, overtuig jezelf maar. Ik wil alleen een kennis ervaring met je delen en trek je eigen conclusie hieruit. Laat je verrassen en doe opnieuw kennis ervaring op. Want wat eens geleerd was, kan opnieuw geleerd en herontdekt worden. Word weer slim slank door moeder natuur.

Jolanda.

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK