In onze ingewanden huisvesten zo’n 100.000 miljard bacteriën dit wordt de darmflora genoemd. De meeste bacteriën zijn zeer nuttig en helpen ons gezond te houden, maar andere zijn schadelijk en kunnen een waaier van klachten en ziekten veroorzaken, normaal gesproken houden de goede bacteriën de slechte prima onder controle zodat ze niet de mogelijkheid krijgen in aantal toe te nemen. Maar door ons onnatuurlijk eet patroon of door een antibioticakuur, nemen de schadelijke bacteriën in tempo toe, met als resultaat vage en minde vage klachten. Hierdoor wordt ons immuunsysteem verstoord, waardoor we bv vaker ziek zijn, in het ergste geval darmkanker kunnen krijgen. Een tekort aan het DPP-IV enzym doet hier nog een schepje bovenop.

Houd je darmflora dus schoon eet regelmatig de zogenaamde probioticacapsules (van het Griekse pro bios; betekend voor het leven). In de binnenlanden van Afrika kennen ze praktisch geen darmkanker. Dankzij de grote hoeveelheden natuurlijke en onbewerkte voedsel die men daar eet..men consumeert er daar zo’n 55 gram vezels per dag. Wij halen met moeite 20 tot 25 gram per dag.

Je ontlasting moet eruit zien als een gladde worst en zou zo binnen 18 tot 36 uur richting uitgang moeten begeven. Een goede stoelgang betekend minimaal 1 keer per dag, zonder te hoeve persen. Wijk jouw darmstelsel af van dit patroon, doe er dan zo snel mogelijk wat aan. Voor de schadelijke stoffen, die de rottende bacteriën produceren in je bloedbaan terecht komen. Hoe je dat  op een natuurlijke manier kan doen lees je o.a . in het boek.

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK